Zorgen over zorg Noordoostpolder stapelen zich op

Foto: Pixabay.com

ChristenUnie-SGP vroeg maandag in de gemeenteraad aandacht voor de lange wachttijden bij de Huisartsenpost in Emmeloord. Volgens raadslid Van der Horst is de gemiddelde telefonische wachttijd 27 minuten, waar dat landelijk slechts negen minuten is.

EMMELOORD, 17-12-2022 – Het is voor Van der Horst weer een ‘zorgwekkend bericht’ over de zorg in de Noordoostpolder. “De zorgen over de zorg stapelen zich op”, vindt het raadslid. Wethouder Werkman wijst erop dat de gemeente wat dat betreft alleen maar kan ‘faciliteren en stimuleren’, maar dat de zorgpartijen zelf gaan over eventuele maatregelen.

Een zelfde soort antwoord gaf ze op vragen van Marian Uitdewilligen (CDA). Die kwam nog een keer terug op de beperkte openingstijden van de spoedpost. Uitdewilligen vindt het vreemd dat de wethouder daarvan al in september op de hoogte was, maar dat ze verder geen actie heeft ondernomen. Ook stelt ze dat de communicatie niet op orde is. “Op social media lees ik veel berichten van inwoners die het verschil tussen een spoedpost en een huisartsenpost niet kennen”, aldus Uitdewilligen.

Volgens Werkman kreeg ze in september inderdaad een telefoontje over het terugdraaien van de openingsuren van de spoedpost. “Maar daarna kwam het bericht dat er mogelijk toch een oplossing en pas daarna kwam het definitieve bericht”, aldus Werkman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen