Gemeenteraad ziet kansen voor ‘waterstoffabriek’ in de Noordoostpolder

waterstof molecuul
waterstof molecuul
Foto: FP_atkwork Freepik

De gemeenteraad ziet goede kansen voor een waterstoffabriek in de Noordoostpolder. Een amendement van D66 werd door alle partijen omarmd. Volgens indiener Wim van Wegen kan de polder een ‘spil’ zijn in de Europese handel in waterstof.

EMMELOORD, 18-11-2022 – Wethouder Gillissen raadde het voorstel af, ondanks dat hij spreekt van een ‘cool amendement’. Hij wijst erop dat er momenteel aan de Kuinderweg een pilot draait met waterstof. Liever wacht hij de resultaten daarvan af voordat hij verder energie steekt in het onderwerp. De gemeenteraad denkt daar dus unaniem anders over.

Circulaire economie

Ook GroenLinks kreeg de voltallige gemeenteraad mee in een amendement. De partij wil dat Gemeente Noordoostpolder meer werk maakt van de circulaire economie. Volgens Hylke Hekkenberg gebeurt er nu veel te weinig en blijven kansen onbenut. Hij wil dat de gemeente samen met ondernemers gaat werken aan concrete plannen.

Sport en bewegen

De gemeenteraad kreeg ook massaal de handen op elkaar voor een amendement van D66 en ChristenUnie-SGP. Die partijen willen meer aandacht voor sporten en bewegen in de Noordoostpolder. Uit onderzoek blijkt namelijk dat polderbewoners minder zijn gaan sporten. De partijen willen kijken hoe ze die trend samen met sportcoaches, scholen en andere betrokkenen kunnen ombuigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen