Emmelhage fase 3 in de startblokken

Foto: eigen foto

Scholtens Projecten uit Wognum en de gemeente Noordoostpolder geven samen vervolg aan de verdere uitbreiding van de wijk Emmelhage in Emmeloord. Hiervoor werd op 15 maart de exploitatieovereenkomst getekend. De groeiende behoefte aan nieuwe woningen maakt de ontwikkeling van het nieuwste gedeelte van Emmelhage nodig.

EMMELOORD, 17-03-2022 – Scholtens Projecten gaat in fase 3a van Emmelhage 177 woningen bouwen waarvan 42 particuliere kavels. Het andere deel, fase 3b, ontwikkelt de gemeente. In fase 3b komen 138 woningen beschikbaar met ruimte voor particuliere bouwkavels en voor projectmatige bouw. Emmelhage fase 3 biedt ruimte aan maximaal 315 woningen en de bouw van een schoollocatie. Wethouder Wiemer Haagsma en directeur Guido Scholtens staan voor de gezamenlijke opgave om fase 3 van Emmelhage te ontwikkelen tot een mooie nieuwe woonomgeving.

Wethouder Wiemer Haagsma is ervan overtuigd dat dit gaat lukken: “Wij kennen Scholtens als een ervaren en betrokken ontwikkelaar met veel aansprekende projecten. We hebben als gemeente met eerdere fasen van Emmelhage veel expertise opgedaan om een mooie woonomgeving te realiseren. De plannen zoals die nu worden ontwikkeld sluiten goed aan bij de bestaande wijk.”

Guido Scholtens geeft over deze nieuwbouw aan: “Samen met de gemeente streven wij naar een mooie woonwijk die past binnen de omgeving en voorziet in de woningbehoefte die is ontstaan. Wij verwachten dat veel mensen zich hier thuis zullen voelen.”

Volgende stap

De volgende fases in het proces bestaan uit het doorlopen van diverse ruimtelijke procedures, het bouwrijp maken van de grond, dat nu nog bestaat uit een agrarisch perceel en het maken van een inrichtingsplan. Via de websites www.woneninnoordoostpolder.nl en https://www.wonen-emmeloord.nl/ blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Directeur Guido Scholtens van Scholtens projecten en wethouder Wiemer Haagsma van gemeente Noordoostpolder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen