Inloop Bouwerskamp niet op zaterdag open

Foto: Pixabay.com

Inloopvoorziening Bouwerskamp gaat niet zeven dagen in de week open. De PvdA probeerde met een amendement de locatie ook op zaterdag open te krijgen, maar kreeg in de gemeenteraad alleen steun van de SP. De ontmoetingsplek in Emmeloord gaat wel op zondag open.

EMMELOORD, 14-12-2021 – Volgens Henk van der Linde van de PvdA zou het duidelijker zijn wanneer de Bouwerskamp elke dag open is. Daaraan zou ook behoefte zijn onder de GGZ-doelgroep. Van der Linde stelt dat de gemeente Noordoostpolder momenteel ook genoeg geld heeft voor nog ruimere openingstijden. Hij wijst erop dat onlangs een fors bedrag in de algemene reserve is gestopt.

Wethouder Uitdewilligen ontraadde desondanks het amendement. Volgens haar is er voor komend jaar misschien wel budget, maar voorlopig niet voor 2023. “Laten we daarom eerst goed bekijken of een dag extra voldoende is. Plezierig en nodig zijn ook twee verschillende dingen”, aldus de wethouder.

Tjitske Hoekstra van de SP vindt dat maar ‘een hoop financieel geneuzel’. “We hebben veel geld over, dit is een politieke keuze. Zeven dagen open is heel verstandig”, aldus Hoekstra, maar de overgrote meerderheid van de gemeenteraad ziet dat voorlopig anders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen