Poldertoren in blauw licht voor jubileum VN

Poldertoren
Poldertoren
Foto: noordoostpolder.nieuws.nl

De Poldertoren wordt van 19 tot en met 23 oktober iedere avond en nacht blauw verlicht. Dit om het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties kracht bij te zetten.

De Verenigde Naties bestaan dit jaar 75 jaar. Gemeente Noordoostpolder helpt mee om dit feestelijke moment duidelijk te markeren. In deze week zullen in heel Nederland gebouwen, bruggen, torens, standbeelden en pleinen VN Blauw verlicht zijn.

De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties heeft als taak om het gedachtengoed en de duurzame doelen van de Verenigde Naties verder helpen uit te dragen. Zij werken voor deze viering in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Verenigde Naties zijn een internationale organisatie waarin 193 landen samenwerken aan internationale vrede en veiligheid, vriendschappelijke betrekkingen ontwikkelen en sociale vooruitgang, een hogere levensstandaard en mensenrechten bevorderen.

Licht uit tijdens Nacht van de Nacht

De gemeente gaat zaterdag 24 oktober de toren niet verlichten. Deze datum is namelijk ook de datum van het jaarlijks terugkerende evenement  ‘de Nacht van de Nacht’. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen