Start bouwrijp maken Emmeloord Centrum-oost

Foto: gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder start in oktober met het bouwrijp maken van de oost- en noordkant van het centrum. Het gebied wordt bouwrijp gemaakt voor wonen en winkelruimte.

Het is de aftrap voor de realisatie van projecten die zorgen voor een moderne uitstraling en die de levendigheid van het centrum vergroten. De werkzaamheden duren tot medio 2021. Tijdens het werk is er minder parkeergelegenheid en is het gebied minder toegankelijk.

Bouwrijp maken: aanpassingen voor meer bewoners

Voor de woon- en winkelruimte legt de gemeente een nieuw riool aan. Tegelijkertijd wordt het riool in de Lange Nering Oost vervangen, kabels en leidingen vervangen en nieuwe voorzieningen aangelegd. Omdat er meer mensen komen te wonen worden er extra ondergrondse containers geplaatst.

Vijftig bomen zijn oud en veelal niet meer gezond en worden omgehakt. Hiervoor in de plaats wordt een nieuw groenplan met bomen gemaakt.

Tijdelijk minder parkeergelegenheid

Het bouwrijp maken duurt van oktober tot en met medio 2021. Er is dan minder parkeergelegenheid aan de Lange Nering en de Noordzijde. Op de Paardenmarkt blijven voldoende parkeerplaatsen bereikbaar. “Wij proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken. Om de toegang tot de Lange Nering te waarborgen, leggen we een tijdelijke weg aan”, aldus de gemeente.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden