Evenementen Noordoostpolder op losse schroeven door coronavirus

Archieffoto Tulpenfestival 2019
Foto: Sjors Evers

Gemeente Noordoostpolder heeft in een brief aan de organisatoren van evenementen gevraagd te anticiperen op maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus. Op het moment van het versturen van dit bericht zijn binnen de gemeente geen besmettingsgevallen met het Coronavirus bekend.

Daarom zet de gemeente in op preventieve maatregelen. Uit de berichtgeving door de GGD en het RIVM weten we hoe het virus zich verspreidt. Deze informatie is voor de gemeente, maar ook voor de organisatie van een evenement van belang.

Binnen onze gemeente staan de komende tijd evenementen met veel bezoekers op de agenda. De gemeente schrijft de organisatoren van deze evenementen aan met het advies te heroverwegen het evenement te annuleren of te verplaatsen. Op dit moment bevinden wij ons in Noordoostpolder in de fase waarbij onze inspanningen zijn gericht op het voorkomen van verspreiding van het virus. Het annuleren of verplaatsen van een evenement zoals hierboven genoemd past in deze lijn.

Als de situatie zich voordoet dat ook besmettingsgevallen in onze gemeente bekend worden, heeft de burgemeester in het uiterste geval de bevoegdheid om evenementen te verbieden. Wij monitoren de situatie van uur tot uur.

Binnen het gemeentehuis worden ook maatregelen genomen die erop gericht zijn verspreding te voorkomen. Die liggen vooral op het terrein van het maken van de juiste afwegingen om de dienstverlening aan onze inwoners zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden