Informatieavond nieuwe rotonde centrum Emmeloord

Foto: gemeente Noordoostpolder

De gemeente gaat een rotonde aanleggen op de kruising Koningin Julianastraat / Pastoor Koopmansplein / Noordzijde in Emmeloord. 16 maart is er een informatieavond.

De gemeente laat dan zien hoe het er straks uit komt te zien en welke werkzaamheden de komende tijd worden uitgevoerd. De informatieavond is van 18.30 tot 20.30 uur in kamer 083 in het gemeentehuis in Emmeloord.

Rotonde belangrijk onderdeel centrumontwikkeling

Nadat Onder de Toren in 2018 is aangepakt en de Deel in 2019, start de gemeente in maart met de voorbereidende werkzaamheden voor de rotonde.

De herinrichting van de Koningin Julianastraat en de aanleg van een nieuwe rotonde is een belangrijk onderdeel van het centrumplan. De rotonde zorgt voor meer verkeersveiligheid en het verkeer kan beter doorstromen.

Tot de zomer verkeersomleidingen

De voorbereidende werkzaamheden beginnen op 13 maart met het weghalen van de bomen. De week daarna worden de omleidingsborden geplaatst en beginnen de nutsbedrijven met het werk aan kabels en leidingen. Daarna begint aannemersbedrijf REKO uit Raalte met de aanleg van de rotonde.

Het streven is om de rotonde voor de bouwvak voor het verkeer open te stellen. Na de vakantie worden dan de omliggende gebieden van nieuwe verharding en groen voorzien. In september / oktober kan het werk helemaal gereed zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden