Pilot mobiele milieustraat in Nagele en Marknesse

Restafval moet verder worden teruggedrongen.
Foto: mhpublicaties.nl

De hoeveelheid restafval per huishouden moet verder naar beneden: van 250 naar 100 kilo per huishouden per jaar. Om aan die ambitie te voldoen start Noordoostpolder een mobiele milieustraat.

Begin 2017 startte de nieuwe afvalinzameling in Noordoostpolder. De resultaten zijn positief, maar om het doel helemaal te behalen zijn er meer maatregelen nodig. Vanaf 7 maart kunnen inwoners in Nagele en Marknesse kleine afvalstromen brengen naar de mobiele milieustraat.

Mobiele milieustraat

Uit de jaarlijkse metingen naar de samenstelling van ons restafval, blijkt dat er nog zo’n 45 kilo aan kleine grondstoffen in aanwezig is. Kleine grondstoffen zijn bijvoorbeeld textiel, puin, metaal, hout en elektrische apparaten. Hier valt winst op te behalen.

Inwoners kunnen dit soort afval straks naar de mobiele milieustraat brengen. Een krat of boodschappentas per keer. De mobiele milieustraat staat voor de periode van zes maanden, een halve dag per twee weken bij de Spar in Nagele en de Jumbo in Marknesse. De data zijn te vinden in de afvalapp van HVC.

Na zes maanden bekijken we de resultaten van de pilot. Als de resultaten positief zijn, kan de mobiele milieustraat ook worden ingezet in de andere dorpen en bij hoogbouw.

Reacties

article
20396
Pilot mobiele milieustraat
De hoeveelheid restafval per huishouden moet verder naar beneden: van 250 naar 100 kilo per
https://noordoostpolder.nieuws.nl/gemeente/20396/pilot-mobiele-milieustraat-in-nagele-en-marknesse/
2019-02-01T09:54:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/02/01095347/IMG_4367.jpg
afval, milieustraat, restafval
Gemeente, Nieuws