Gemeente sluit Zuidert af voor sluipverkeer

Wegafzettingen De Zuidert tijdens aanleg rotonde.
Wegafzettingen De Zuidert tijdens aanleg rotonde.
Foto: gem. NOP

De gemeente heeft maatregelen genomen om sluipverkeer te weren uit De Zuidert. Vanwege de aanleg van een rotonde rijden zelfs vrachtwagens door de wijk.

Bewoners van de wijk De Zuidert in Emmeloord ondervinden veel overlast van sluipverkeer. Dit houdt verband met de aanleg van de rotonde Nagelerweg – Randweg – Amsterdamweg.

Auto’s en vrachtwagens kruisen dwars door de wijk heen. Zij negeren de duidelijk aangegeven omleidingsroutes. Daarom sluit de gemeente de wijk geheel af voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden aan de rotonde duren nog tot 20 juli.

Toeritten De Zuidert afgesloten

In de twee toeritten vanaf de Amsterdamweg en de toerit vanaf de Nagelerweg staan vanaf woensdag 6 juni blokkades. Alleen de bewoners, bestemmingsverkeer en fietsverkeer kunnen er nog langs. Daarnaast natuurlijk ook de vuilniswagen en hulpdiensten.

In de Berkhoutlaan bij de IJsselmeerlaan staat een blokkade voor alle verkeer, alleen hulpdiensten en fietsverkeer kunnen er daar nog langs. In de Volendamstraat bij de Berkhoutlaan is een beperkte doorgang.

Dit levert helaas ook extra overlast op voor de omwonenden die met de auto de wijk in of uit willen. De wijk wordt als het ware in tweeën gesplitst. De gemeente ziet zich genoodzaakt om tot deze maatregel over te gaan.

Blokkade middenin wijk opgeheven

UPDATE 7jun18: De blokkade in het midden van de wijk is inmiddels uit praktisch oogpunt weer opgeheven. De blokkades bij de ingangen van de wijk blijven staan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen