Ondersteuning bij privacywet geen taak gemeente

Foto: mhpublicaties.nl

Organisaties en verenigingen in de Noordoostpolder maken zich zorgen over de nieuwe privacywet (AVG). Dat stellen althans PvdA, Politieke Unie en SP.

Hun motie voor een gemeentelijke hulplijn waar bestuurders met vragen terecht kunnen kreeg echter onvoldoende steun in de gemeenteraad. Naast een hulplijn wilden de partijen ook een werkdocument waarvan verenigingen en organisaties gebruik konden maken.

Burgemeester Van der Werff raadde het voorstel af. “Iedere overheid is zelf verantwoordelijk voor wetgeving en dit is een wet van de Rijksoverheid. En die biedt ook veel ondersteuning. Het internet staat vol met informatie”, aldus Van der Werff. Hij wijst er ook op dat de gemeente deskundigheid zou moeten inkopen. Hij schat de kosten ‘al snel op tienduizenden euro’s.’

De andere partijen in de raad zijn het eens met Van der Werff. Die zegde wel toe dat de gemeente bereid is om een workshop of informatieavond van Carrefour over de AVG te ondersteunen. PvdA, Politieke Unie en de SP trokken na die toezegging hun motie in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen