Carbidschieten op Oudjaarsdag vanaf 13.00 uur

Carbidschieten
Carbidschieten
Foto: GNU FDL; Wikimedia Commons

Carbidschieten mag op 31 december 2017 pas vanaf 13.00 uur. Dit omdat Oudjaarsdag op een zondag valt. Vuurwerk afsteken mag vanaf 18.00 uur.

Dit jaar valt 31 december op zondag. Dat betekent dat de Zondagswet van kracht is. De burgemeester heeft echter een ontheffing verleend. Carbidschieten mag daarom vanaf 13.00 uur op bepaalde locaties binnen de bebouwde kom. Deze locaties staan aangegeven op www.noordoostpolder.nl. Verder mag in het buitengebied carbid worden afgeschoten.

Vuurwerkafval meteen opruimen

De gemeente vraagt inwoners om samen met buurtgenoten zo snel mogelijk het vuurwerkafval in hun straat op te ruimen. Dit omdat veel gewonden van vuurwerk vallen op 1 januari, wanneer kinderen proberen niet afgegaan vuurwerk alsnog af te steken.


Afvalzak voor vuurwerk

Vuurwerkverkopers LoRas, Pathuis Zonweringen, Welkoop en Halfords geven een speciale vuurwerkafvalzak aan mensen die vuurwerk kopen. Ook zijn deze afvalzakken af te halen bij de milieustraat en het gemeentehuis. De vuurwerkafvalzakken worden met het restafval opgehaald. Inleveren bij de milieustraat aan de Montageweg 5 
kan ook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen