Gemeenteraad stemt in met renovatie golfbaan

Berthoo Lammers van ONS.
Berthoo Lammers van ONS.
Foto: Erik Driessen

De gemeenteraad helpt Golfclub Emmeloord aan een betere golfbaan, maar een hole-in-one was dat besluit maandagavond niet.

Berthoo Lammers van ONS zorgde voor een verrassende wending door een contract uit te delen waarin staat dat de gemeente juridisch gezien niet verantwoordelijk is voor de staat van het complex.

Voor de bespreking van het voorstel vroeg Lammers of het college alle relevante informatie met de gemeenteraad had gedeeld. Na een schorsing kwam hij vervolgens met het contract op de proppen, dat overigens in 2019 afloopt. ,,Het is zeer discutabel of de gemeente verantwoordelijk is: dat had ik graag van tevoren willen weten. We vragen nu alle inwoners van de polder een tientje waarmee zeshonderd leden van de golfclub een balletje kunnen putten”, aldus Lammers.

,,Juridisch traject niet wenselijk”

Volgens wethouder Haagsma heeft hij de informatie niet bewust achtergehouden. Hij spreekt van een ‘standaardclausule in een standaardcontract’, al erkent hij wel dat een rechter wellicht oordeelt dat de gemeente niet verantwoordelijk is. ,,Dan kun je kiezen voor een juridisch traject, maar dat vind ik niet de manier waarop wij met onze huurders omgaan. De golfclub heeft alles gedaan om de baan bespeelbaar te krijgen, nu moeten wij onze verantwoordelijkheid nemen.”

De SP had juist die afweging van de wethouder eerder willen vernemen. ,,Had ons meegenomen in uw keuze”, aldus fractievoorzitter Tjitske Hoekstra. Zij wilde nog een amendement indienen dat moest voorkomen dat hetzelfde vraagstuk over een paar jaar weer op tafel ligt. De meerderheid had daaraan geen behoefte. Wethouder Haagsma kan overigens, met de nog steeds inklinkende belt, niet garanderen dat de baan nu wel probleemloos bespeelbaar blijft.

Een meerderheid van de gemeenteraad is uiteindelijk bereid om 420.000 euro te investeren in de renovatie van de golfbaan. Naast ONS en SP stemden ook PvvP en Rien van de Velde van PvdA-GroenLinks tegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen