AV NOP haalt NK Cross 2019 en ’20 naar Netl

Atletiekvereniging AVNOP heeft de NK Cross 2019 en 2020 naar Noordoostpolder gehaald. De toekenning door de Atletiekunie wordt ook bepaald door de locatie: Netl.

Op de website van de Atletiekunie wordt vermeld dat acht clubs zich hadden gemeld voor de organisatie van de NK Cross. ,,Een belangrijk criterium is uiteraard het parcours; dat betekent aantrekkelijke rondes van circa 1000, 1500 en één tussen de 2000 en 2500 meter. Daarnaast moet de club al enkele jaren een eigen cross organiseren; dit is namelijk niet te vergelijken met een hardloop- of baanwedstrijd.”

,,Drie clubs sprongen er qua ervaring, parcours en verhaal uit door hun ingediende bidbook. Met de EK Cross 2018 in eigen land (Safaripark de Beekse Bergen) moet de NK Cross 2019 een verlengstuk zijn voor onze Nederlandse atleten.”

,,Dit alles omvattend is de keuze gevallen op AV NOP met als locatie Netl de Wildste Tuin. Een recreatiepark waar voldoende ruimte en mogelijkheden zijn en bovenal een prachtig parcours.”

Voor AV NOP is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Voorzitter Cor van den Berg reageerde enthousiast: ,,Van de EK Cross op safari naar de NK Cross in de Jungle met een bamboebos! We got him!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen