Stemming ondernemersfonds centrum Emmeloord

Jeroen Beekman (r) en burgemeester Aucke van der Werff ondertekenen de uitvoeringsovereenkomst.
Jeroen Beekman (r) en burgemeester Aucke van der Werff ondertekenen de uitvoeringsovereenkomst.
Foto: gem. NOP

In het centrum van Emmeloord komt vanaf 1 januari 2018 misschien een BIZ: een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Ondernemers in het centrum van Emmeloord hebben in een werkgroep het initiatief genomen om een ondernemersfonds te realiseren.

Gemeente Noordoostpolder ondersteunt het initiatief. Donderdagmiddag 20 oktober ondertekenden Jeroen Beekman van Stichting Centrummanagement Emmeloord en burgemeester Aucke van der Werff de uitvoeringsovereenkomst.

Komende maand stemmen ondernemers in het centrum over het ondernemersfonds. Als er voldoende draagvlak is, wordt de stichting verantwoordelijk voor de uitvoering.

Waarom een ondernemersfonds?

Burgemeester Aucke van der Werff: “Het centrum van Emmeloord heeft veel te bieden. Niet alleen voor de inwoners van Noordoostpolder, maar zeker ook daar buiten. Het ondernemersfonds biedt mogelijkheden om dat nog meer en beter te laten zien”.

Jeroen Beekman sluit daar op aan: “Door onze krachten te bundelen kunnen we meer en mooiere dingen organiseren om bezoekers naar het centrum van Emmeloord te trekken.” De BIZ draagt bij aan centrumontwikkeling door versterking van het winkelaanbod, monitoring van leegstand en door te zorgen voor een sfeervol, schoon en veilig centrumgebied.

Stichting Centrummanagement Emmeloord

Met het instellen van een BIZ kan de gemeente belasting heffen onder alle ondernemers in het centrum van Emmeloord. De bijdrage is gekoppeld aan de WOZ-waarde van het pand.

De belasting wordt in de vorm van subsidie in een ondernemersfonds gestort, waarmee de ondernemers zelf activiteiten betalen om het centrum aantrekkelijker te maken. Zij hebben zich hiervoor verenigd in Stichting Centrummanagement Emmeloord.

Stemmen over de BIZ

Op 16 oktober heeft de gemeenteraad akkoord gegeven op het voorstel voor de BIZ en kon de draagvlakmeting van start. Alle ondernemers krijgen een brief en stembiljet namens de gemeente. De brieven worden persoonlijk uitgereikt aan de ondernemers in het BIZ-gebied.

Op 14 november 2017 worden de stemmen geteld door een gemeentelijke telcommissie, in bijzijn van een notaris. De verordening gaat, na een positieve stemronde, per 1 januari 2018 in.

De ingerichte BIZ blijft tot 1 januari 2023 van kracht, daarna moet opnieuw een draagvlakmeting worden gedaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen