Gemeente doet voorstel ‘voor wat, hoort wat’

Foto: 100-100-100.nu

Basisscholen willen gescheiden inzamelen en hebben de gemeente gevraagd daarbij te helpen. De gemeente zamelt in mits de scholen zelf zwerfaval inzamelen.

De gemeente wil de inzameling van grondstoffen wel op zich nemen. Dit vanuit educatief oogpunt en omdat hiermee meer grondstoffen worden behouden. De basisscholen kunnen ervoor kiezen om, als tegenprestatie, zwerfafval op te ruimen in de omgeving van hun school.

Afval scheiden is eigenlijk taak van de school zelf

Het inzamelen van grondstoffen op basisscholen is eigenlijk geen taak van de gemeente. De gemeente pakt de taak graag met de scholen op, omdat dit een positief effect kan hebben op afvalscheiding. Leerlingen van basisscholen wordt afvalscheiding vroeg aangeleerd.

Regeling geldt alleen voor basisscholen

De regeling die de gemeente aanbiedt is alleen voor basisscholen. Basisscholen hebben een educatieve taak bij de afvalscheiding en zwerfafval. Andere bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen educatie niet bieden.

Als de basisscholen niet deelnemen aan het opruimen van zwerfafval en educatie moeten ze de kostprijs van het inzamelen van grondstoffen zelf betalen.

Voordat de gemeente het voorstel aan de scholen stuurt moet eerst een algemeen belangverklaring zijn opgesteld. Deze ligt tot 3 juli ter inzage. Daarna zal de gemeenteraad een besluit nemen over het plan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen