Energiescan verduurzaming clubaccommodaties

Foto: publicdomainpictures.net

Het college van B&W heeft besloten bij te dragen aan energiescans bij buitensportverenigingen. Dit om de clubs te stimuleren hun accommodaties te verduurzamen.

Wethouder Wiemer Haagsma: ,,Als deze verenigingen hun eigen clubaccommodatie verduurzamen scheelt dat hun flink in energielasten. En zo dragen ze ook hun steentje bij aan de verduurzaming van onze polder”.

Noordoostpolder betaalt 2/3 van de scan

Voorstel is alle buitensportverenigingen in de gemeente een energiescan aan te bieden, waarbij de gemeente tweederde van de kosten voor haar rekening neemt. Een energiescan kost ongeveer € 600. De gemeente hoopt dat de scan sportverenigingen aanzet om hun clubgebouw energiezuinig te maken.

Energiescan ontzorgt de sportclub

Tijdens de energiescan wordt de clubaccommodatie opgenomen. Daarna volgt een rapportage met duurzaamheidsvoorstellen en begeleiding bij de subsidieaanvraag bij landelijke regelingen.

De verenigingen krijgen meer zicht op de kosten en verdiencapaciteiten van duurzaamheidsmaatregelen (bijvoorbeeld zonnepanelen of ledverlichting). Bovendien maken ze meer kans op subsidiebijdragen.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan

De gemeenteraad zal bij de Voorjaarsrapportage besluiten over dit voorstel. Dit betekent een kostenpost voor de gemeente van maximaal € 10.000. Als het besluit positief is krijgen de buitensportverenigingen die een eigen sportaccommodatie hebben aan het begin van het nieuwe sportseizoen de aanbieding van de scan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen