Waardering gemeente voor pioniersinitiatieven

Wethouder Andries Poppe (r) feliciteert Henk Tiesinga met 5 jaar PvdT.
Wethouder Andries Poppe (r) feliciteert Henk Tiesinga met 5 jaar PvdT.
Foto: ©mhpublicaties.nl

Wethouder Andries Poppe van gemeente Noordoostpolder sprak woensdag 15 maart tijdens de lustrumbijeenkomst van de Pioniers van de Toekomst (PvdT) zijn waardering uit.

,,Wij zijn erg blij met deze club energieke mensen die steeds groter wordt’’, sprak Poppe. ,,Mensen die niet ergens tegen zijn, maar juist ergens vóór en dat stralen jullie ook uit. Jullie hebben een doel en gaan ervoor.’’

Energiecoach NOP pioniersinitiatief

Hij prees het nieuwste initiatief Energiecoach NOP (EcN), dat even daarvoor geïntroduceerd werd. EcN is een digitaal en fysiek loket waar ondernemingen, verenigingen, stichtingen, maar ook particulieren terecht kunnen voor advies en ondersteuning op het gebied van energiebesparing.

De gemeente wil dergelijke plaatselijke initiatieven steunen door verbindingen te leggen met overheden. ,,Wij vinden het belangrijk dat geld vanuit Den Haag of de provincie ook hier landt. Je kan namelijk nog zo energiek of krachtig zijn als lokale pioniers, maar je moet toch het geld zien te vinden om dit soort projecten mogelijk te maken.’’

De wethouder heeft er – mede dankzij de inzet van de PvdT – alle vertrouwen in dat de gemeentelijke doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn wordt gehaald.

Zie ook: Pioniers van de Toekomst al vijf jaar actief

Energiecoach adviseert, benadert en verbindt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen