Voorlopig geen actie tegen Hotel Noordoostpolder

Foto: Erik Driessen

Gemeente Noordoostpolder neemt geen overhaaste beslissingen in de kwestie rond Hotel Noordoostpolder in Bant. De fractie van PvdA-GroenLinks eiste maandagavond dat de gemeente onmiddellijk gaat handhaven met als consequentie dat de accommodatie moet sluiten, maar kreeg de handen voor die motie niet op elkaar.

Fractievoorzitter Rien van der Velde wond er geen doekjes om. Volgens hem is de Banter locatie geen hotel, maar een onderkomen voor arbeidsmigranten.

Hij verwijt wethouder Haagsma dat hij klachten van omwonenden niet serieus heeft genomen. ,,We moeten ons bovendien schamen dat we Oost-Europeaanse werknemers onder deze omstandigheden laten wonen”, aldus Van der Velde.

Uitbater uitzendbureau arbeidsmigranten

Volgens Haagsma is in de vorige raadsperiode een ‘valse start’ gemaakt. ,,Toen was bekend dat Martho Flex de uitbater is, terwijl dat bedrijf bekendstaat als uitzendbureau voor arbeidsmigranten. Bovendien stelde de gemeenteraad een bestemmingsplan vast waarin staat dat de accommodatie een nachtverblijf aan gasten aanbiedt. Hoe lang dat mag zijn, staat er niet bij”, aldus Haagsma.

Met andere woorden: de gemeente kan niet handhaven, zolang onduidelijk is of de gewraakte locatie nou wel of niet een hotel is dat per nacht is te boeken.

Aantal meldingen overlast nihil

Haagsma vindt niet dat de gemeente een rechtszaak van bewoners had moeten voorkomen. ,,We zijn het gewoon met elkaar oneens: dan is de rechter de instantie die moet bepalen wie gelijk heeft”, aldus de wethouder.

Heel duidelijk is de uitspraak echter niet, vindt Haagsma. De gemeente denkt daarom na over een hoger beroep. Daarvoor heeft Noordoostpolder zes weken de tijd.

De wethouder meldde overigens dat het aantal meldingen van overlast de laatste tijd is gedaald tot ‘nihil’. Van der Velde had uiteindelijk slechts vijf medestanders in de raad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen