Verkoop bouwkavels ruim boven verwachting

Bedrijventerrein Rutten.
Bedrijventerrein Rutten.
Foto: Maps Google

2016 was voor gemeente Noordoostpolder een goed jaar wat betreft de verkoop van grond. Er zijn 68 woningbouwkavels verkocht en 44.000 m2 bedrijfsgrond.

Wethouder Wiemer Haagsma: ,,Ik ben erg blij met deze ontwikkeling. De verkoopcijfers laten zien dat de belangstelling voor nieuwbouw snel toeneemt. Dit geldt niet alleen voor Emmeloord. Ook de dorpen in Noordoostpolder profiteren van de aantrekkende economie en het toenemende vertrouwen van onze inwoners en ondernemers”.

Target verkoop woningbouwkavels ruimschoots gehaald

Het doel was om in 2016 minimaal 60 woningbouwkavels te verkopen. Met de verkoop van 68 kavels is dit doel ruimschoots gehaald. Hiervan lagen er 47 in Emmeloord (Emmelhage) en 21 in de dorpen. De omzet van de totale kavelverkoop bedroeg in 2016 ruim € 3.8 miljoen (exclusief BTW).

Met name de laatste drie maanden stegen de verkoopcijfers behoorlijk. In deze periode zijn maar liefst 37 woningbouwkavels verkocht voor een totaalbedrag van ruim € 1.8 miljoen.

Verkoop bedrijventerrein overtreft verwachting

Voor het tweede jaar op rij overtreft de uitgifte van bedrijfskavels de verwachting. Dit bevestigt het beeld dat de economische recessie in de meeste sectoren voorbij is. In 2016 is totaal 44.000 m² bedrijventerrein verkocht. Het ging om tien verkopen:

6 kavels in Emmeloord (4 kavels op De Munt en 2 kavels op Ecopark), 1 kavel in Marknesse, 2 kavels in Rutten en 1 kavel in Creil.

In 90% van de gevallen ging het om grondverkopen aan lokale bedrijven, in verband met uitbreiding of verhuizing. Eén bedrijf van buiten Noordoostpolder heeft 15.000 m² grond gekocht en gaat zich in 2017 in Emmeloord vestigen. Dit bedrijf creëert 40 nieuwe arbeidsplaatsen in Noordoostpolder.

Ook voor 2017 zijn al verkoopovereenkomsten getekend. De kavels op bedrijventerrein Rutten zijn in 2016 uitverkocht. Er zijn nog bedrijfskavels beschikbaar in Emmeloord, Ens, Marknesse, Espel en Creil.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen