VVD: Aanlegverbod boot bij huis moet van tafel

01 sep 2016, 14:05 Gemeente
brug zuidert 2
Als de kwestie van aanleg van pleziervaartuigen in provinciale waterwegen in Provinciale Staten aan de orde komt, zal wethouder Andries Poppe persoonlijk inspreken. Dat beloofde hij na aandringen van Willem Keur (VVD) tijdens het vragenhalfuur in de RTG van 30 augustus.
,,Ik kreeg vandaag een boot aangeboden, maar ik heb moeten weigeren, want je kunt 'm hier niet aanleggen'', zo leidde Keur zijn vraag in. Provincie Flevoland heeft een verbod afgekondigd voor de aanleg van pleziervaartuigen in de vaarten in de provincie. Dit ten behoeve van de beroepsvaart en het onderhoud van de kades.
Mensen die aan het water wonen en een steiger hebben waar hun boot ligt afgemeerd, zijn hierdoor gedupeerd. Het verbod stuit in Noordoostpolder op veel verzet, ook van de zijde van de gemeente, maar de provincie houdt voet bij stuk.
Volgens de wethouder heeft het college er 'alles aan gedaan' om Gedeputeerde Staten om andere gedachten te brengen. Maar 'alles' is volgens Keur niet genoeg. ,,Het is natuurlijk belachelijk als je je boot niet aan kunt leggen, terwijl je een huis hebt met een steiger. Dit móét veranderen. Heeft u al in de vergadering ingesproken?''
,,Nee'', zei Poppe, ,,Om reden dat we de dorpsbelangen, wijkplatforms en bewonersbelangen hiertoe volop de gelegenheid wilden geven. We hebben hen ook gestimuleerd om dit te doen.'' Als het onderwerp weer op de provinciale agenda staat, is hij daar echter zelf om te inspreken, zei Poppe toe.