Lezing | Arie Kok over boek Zoete Zee

Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Het thema van de boekenweek 2019 is De moeder de vrouw, naar het gedicht van Martinus Nijhoff. Dit thema komt ook terug in het onlangs verschenen boek van Arie Kok, Zoete Zee.

Wie dit boek leest, krijgt het gevoel dat het verhaal zich op Urk af zou kunnen spelen. Donderdag 28 maart zal Arie Kok in de bibliotheek vertellen over zijn boek. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Fokke Hoekstra, de dorpsdichter.

Het verhaal

Als de kotter van de familie Boon op volle zee bijna vergaat, wijst vader Braam zijn jongste zoon Izak als schuldige aan. Ten onrechte, weet Izak zelf. Maar zijn verhaal wordt niet geloofd. Izak heeft geen andere keuze dan het dorp te verlaten. Als Izak jaren later zijn moeder naar het verzorgingshuis moet brengen en het ouderlijk huis in de verkoop gaat, merkt hij hoezeer het verleden hem achtervolgt. In een ultieme poging achter de waarheid van zijn leven te komen, moet hij de erecode van de familie breken. De krachten die daarbij vrijkomen dreigen hem opnieuw te verzwelgen.

Zoete zee is het verhaal van een gesloten gemeenschap met haar eigen tradities en overtuigingen. Het is ook het verhaal van een binnenzee, de ontwikkeling, de gevaren, de afsluiting en inpoldering en de gevolgen daarvan voor de mens. Arie Kok is bekend vanwege het feit dat hij hoofdredacteur van Visie is geweest en van De Nieuwe Koers.

Dorpsdichter

Fokke Hoekstra zal als dorpsdichter voor een gedicht en muziek zorgen. Aanvang is 20:00 uur.

Reserveren

Kaarten voor de lezing zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Urk. Kaarten kosten €7.50 voor niet-leden en €5.00 voor bibliotheekleden, incl. koffie of thee.

article
20779
Het thema van de boekenweek 2019 is De moeder de vrouw, naar het gedicht van
https://noordoostpolder.nieuws.nl/evenementen/lezing-arie-kok-over-boek-zoete-zee/
2019-03-06T13:14:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/03/06131345/20190328-Urk-Arie-Kok-e1551874476274.jpg
Arie Kok, Flevomeer Bibliotheek, Urk, zoete zee