Kom in de Kas vol wereldse wonderen

Kom in de Kas
Foto: Rolf van Koppen Fotografie

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten.

Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Noordoostpolder nemen vier bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen. De opening vindt plaats om 10.00 uur door de burgemeester van de Gemeente Noordoostpolder, Harald Bouman bij Kwekerij De Stadsweiden. Ondernemers van Week van de Ondernemer zijn hier van harte welkom en kunnen deelnemen aan de rondleiding bij Kwekerij de Stadsweiden. Na de opening van de burgemeester is er ook een nog een rondleiding voor de ondernemers bij Kwekerij Wouters.

Vier gastvrije tuinders

Het tuinbouwgebied van Noordoostpolder heeft drie glastuinbouwgebieden en dit jaar is glastuinbouwgebied Ens aan de beurt. De bedrijven die hier zijn gelegen, zijn ook wereldwijd en zeer groot. Kwekerij Wouters is één van de grootste producenten van eenjarige pot- en perkplanten. Kwekerij Baas levert jaarrond kleurrijke bloeiende blijmakers met pot- en tuinplanten als violen, perkplanten, bolchrysanten en kerststerren. Flevoplant is gespecialiseerd in het vermeerderen en opkweken van aardbeiplanten en bezoek Kwekerij De Stadsweiden voor de schitterende hortensia’s.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Om half vier wordt er een productenveiling aangeboden door Glastuinbouwgebied Noordoostpolder voor het goede doel: het Toon Hermanshuis in Emmeloord, een inloophuis voor (ex) kankerpatiënten. Deze veiling vindt plaats bij Kwekerij De Stadsweiden, Enserweg 8. Kinderen kunnen zich uitleven door auto’s te bestickeren van NUGTR, het nieuwe communicatiebedrijf van Cees Tuytel. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In Noordoostpolder nemen vier bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekasnoordoostpolder.nl.

article
20980
De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van
https://noordoostpolder.nieuws.nl/evenementen/kom-in-de-kas-vol-wereldse-wonderen/
2019-03-18T11:45:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/03/18114455/IMG_9908%40rolfvankoppenfotografie-003.jpg
Ens, glastuinbouw, Kom in de Kas, Noordoostpolder