Lezing tijdens Orange the World in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

01 nov , 19:49 Cultuur
20241128 lezing orange the world

Tijdens de jaarlijkse campagne Orange the World, waarin wereldwijd aandacht wordt besteed aan geweld tegen vrouwen en meisjes, komt auteur Hameeda Lakho op donderdag 28 november een lezing verzorgen in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

De lezing ‘Zie je mij?’ zal gaan over het zien, horen, en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling. De avond start met een inloop vanaf 19:30 met een kopje koffie en thee. De lezing start om 20:00.

Mishandeling

Hameeda Lakho, auteur van o.a. Verborgen Tralies vertelt tijdens de Orange the World bijeenkomst openhartig over haar achtergrond en wat voor impact huiselijk geweld en kindermishandeling op haar leven en op alle leden van het gezin heeft gehad. Hameeda heeft haar traumatische ervaringen en kwetsbaarheid omgezet in kracht en fungeert als rolmodel en inspirator voor de wereldwijde slachtoffers van geweld. In de lezing gaat Hameeda dieper in op de impact van geweld. Aan de orde komen specifieke kenmerken van de gewelds dynamiek van huiselijk geweld en kindermishandeling met voorbeelden uit de praktijk, de korte en langetermijneffecten en intergenerationele overdracht.

Daarnaast wordt stilgestaan bij de lange weg naar herstel en wat helpt slachtoffers en wat helpt niet? Daarnaast gaat ze in gesprek met de deelnemers.

Over Hameeda Lakho

Hameeda Lakho is auteur, expert en inhoudsdeskundige huiselijk geweld en kindermishandeling. Zij is sinds 2008 eigenaar van haar eigen bureau en is initiatiefnemer van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid. Als adviseur wordt zij breed ingezet bij beleidsontwikkeling, kennisoverdracht en de doorontwikkeling clientperspectief in de zorg en veiligheidssector voor de overheid, gemeenten en organisaties in uiteenlopende projecten en inspirerende samenwerkingen met inzet professionele ervaringsdeskundigheid, waar er sprake is van huiselijk geweld, kindermishandeling en/of ingewikkelde gezinsdynamieken. Als herstelcoach biedt zij ondersteuning, coaching en begeleiding aan slachtoffers.

Bureau Gelijke Behandeling

Tijdens de avond is ook Bureau Gelijke Behandeling Flevoland aanwezig met een informatiekraam. BGBF is een onafhankelijke instelling die zich richt op het voorkomen & bestrijden van discriminatie.

Bij het meldpunt van BGBF, Discriminatie.nl/Flevoland kunnen Flevolanders melding maken van discriminatie. Niet alleen als het henzelf overkomt, maar ook als ze zien dat iemand anders ongelijk wordt behandeld. Na de melding wordt er in overleg bekeken hoe het verder opgepakt kan worden.

Daarnaast houdt BGBF zich bezig met preventie en educatie. Het creëren van bewustwording,(h)erkenning en verbinding staat aan de basis van een goede aanpak tegen discriminatie en voor gelijkwaardigheid.

Kaartjes

De toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje is reserveren gewenst. Een kaartje reserveren kan via www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten, maar we helpen u ook graag aan de balie.