Ingebruikname gerenoveerde oude haven Kuinre

Frame voor nieuwe informatiebord oude haven Kuinre is geplaatst.
Frame voor nieuwe informatiebord oude haven Kuinre is geplaatst.
Foto: Harco Bergman

Het monument ‘oude haven van Kuinre’ in het Kuinderbos is gerenoveerd. Zondag 11 september, tijdens het open monumentenweekend wordt de haven officieel in gebruik genomen.

De oude haven van Kuinre is met behulp van de Buitenfonds van Staatsbosbeheer hersteld en opgeknapt. Er zijn twee nieuwe lichtwachtershuisjes gemaakt, de houten rand rondom de basaltstenen is hersteld. De fundering van de steiger is verstevigd. Aan de overzijde is een nieuw baken aangebracht.

Enkele anonieme, maar ook bekende organisaties hebben via www.buitenfonds.nl de benodigde financiële middelen  bijeengebracht.

De haven wordt ’s morgens geopend met de onthulling van een nieuw informatiepaneel. Hierop staan oude zwart-wit foto’s die een beeld geven van de situatie van voor de drooglegging van Noordoostpolder, toen Kuinre nog aan zee lag.

Op 11 september is Staatsbosbeheervrijwilliger Evert de Boer de gehele dag op de locatie aanwezig om belangstellenden te vertellen over de roemruchte geschiedenis van Kuinre, zijn haven en de burcht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen