Muzikale en theatrale kunstroute ‘Passie op Schokland’

Foto: Cultuurbedrijf Noordoostpolder

Het ‘Passie op Schokland’-festival wordt zondag 25 september voor het eerst gehouden. De muzikale en theatrale kunstroute vanaf de Middelbuurt naar de Zuidpunt van het eiland belooft bijzonder te worden.

Het evenement wordt georganiseerd door Cultuurbedrijf Noordoostpolder in samenwerking met het Centrum voor Amateurkunst Flevoland.

Evacuatie Schokland

Op verschillende startmomenten wordt de bezoeker meegenomen in een verhaal gebaseerd op de ontruiming van het voormalige eiland in 1859. De gedwongen evacuatie van de Schokker bevolking destijds kent vele paralellen met ontvluchting en ontheemding zoals dat heden helaas nog steeds actueel is.

De optredende partijen: onder andere La Mascotte, Klarinetkwartet Parlando, het Klein Vrouwenkoor, docenten van het Cultuurbedrijf NOP, de accordeonverenigingen Crescendo en Con Brio hebben onder regie van Irene Kriek een boeiend en actueel programma samengesteld.

De vele mooie plekjes op het voormalige eiland vormen de achtergrond voor wat een verrassende productie beloofd te worden. Een aantal beeldende kunstenaars gebruiken het thema voor enkele fantasierijke metamorfoses en installaties.

Zicht op Schokland vanuit luchtballon

Aan het einde van de route kan men nog genieten van optredens van gitaartrio Bald (akoestische Westcoast), heerlijk eten bij één van de foodtrucks en het eiland van boven bekijken in een luchtballon.

Schokland, tijdloos mysterie en uniek Unesco werelderfgoedgebied, leent zich bij uitstek als natuurpodium voor bijzondere evenementen. Het Cultuurbedrijf NOP organiseert op een aantal momenten in het jaar culturele programma’s en wil met Passie Op Schokland een nog ontbrekende vorm introduceren. Het Centrum voor Amateurkunst Flevoland organiseerde al 9 maal eerder “Passie in de Polder”.

Het evenement kent 4 aanvangstijden: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Er wordt entree geheven. Het maximum aantal bezoekers is 100 per voorstelling, dus reservering is gewenst en kan via [email protected]

Speciaal programma basisscholen

De donderdag en vrijdag voorafgaand aan Passie Op Schokland is er speciaal voor de schooljeugd een educatief programma in de Gesteentetuin.

In samenwerking met het Flevolandschap verhaalt ‘Abe de Verteller’ over onder andere de mammoetjacht in dit gebied en het leven van kinderen in de prehistorie. Dit programma wordt gratis aangeboden aan het basisonderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen