Barry Heetebrij wint Gezwam rond de Dam

Barry Heetebrij wint Gezwam rond de Dam 2024
Barry Heetebrij wint Gezwam rond de Dam 2024
Foto: parelprojecten.nl
In een mooie volle zaal zwamde Barry Heetebrij uit Vollenhove er gisteren op los tijdens de dertigste editie van het Gezwam rond de Dam in Kraggenburg. Barry stond in de ton als zichzelf, De Slager en kreeg het hele publiek aan de lach en de roep: ‘Want vlees haal je bij:’ Publiek: ‘Slagerij Heetebrij’. Behalve de juryprijs, won hij dan ook de publieksprijs.
KRAGGENBURG, 04-02-2024 – Aan het Gezwam rond de Dam namen zes tonpraters deel. De winnaar van vorig jaar René Leijten, alias Klaas Siek uit Tollebeek trapte de avond af met een dijk van een buut. Daarna volgden 5 debutanten. Behalve Barry kwam iedereen uit de Noordoostpolder, Kees Verhagen uit Ens alias Smeerkees, Henrico Evers uit Espel alias Simon Slinger, Jorrit Wielenga uit Luttelgeest alias Rogier De Beiaardier-de klokkenluider van de Noordoostpolder en Jorn Strijk uit Marknesse alias Hendrick Wolters. De kwaliteit was hoog. Het compliment van jurylid Jasper Nieuwenhuis zelf stand up comedien, wat neerkwam op, ‘ik wou dat alle comedy debutanten zo goed waren’, was dan ook zeker op zijn plek.
De jury bestond uit burgemeester van Noordoostpolder Roger de Groot, oud-burgemeester van Noordoostpolder Aucke van der Werff, carnavalsbeest Frans van Egmond, toneeldeskundige Marijke van Vilsteren en stand up comedien Jasper Nieuwenhuis. Als voorzitter van de jury mocht burgemeester Roger de Groot de prijzen bekendmaken en uitreiken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen