Geen duidelijkheid voor Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar

Foto: Pexels.com

Stichting Samen Zijn We Er Voor Elkaar (SZWEVE) weet nog niet of Gemeente Noordoostpolder een eenmalige bijdrage van 6750 euro gaat overmaken. Een stemming in de gemeenteraad eindigde maandagavond in een gelijkspel (14 stemmen voor, 14 stemmen tegen), waardoor de politiek zich in de volgende vergadering nog een keer moet uitspreken.

NOORDOOSTPOLDER, 30-01-2024 – ChristenUnie-SGP, ONS, PvdA en GroenLinks zijn voorstander van de eenmalige subsidie. Die zou nodig zijn voor de distributiekosten van de stichting die 270 polderbewoners van voedselpakketten voorziet. Volgens Henk van der Linde (PvdA) worden zonder gemeentelijke steun de pakketten kleiner en kunnen minder mensen worden geholpen.

Wethouder Verduin en de andere partijen missen een onderbouwing van de stichting. “Ik kan dit voorstel niet beoordelen, want er is geen begroting of onderbouwing. Is dit bedrag bestemd voor brandstofkosten of voor onvoorziene uitgaven? Die duidelijkheid heb ik niet”, aldus de wethouder. Zij wijst erop dat de gemeente bij andere aanvragen ook naar een onderbouwing vraagt.

“Is het bij deze stichting relevant om precies te weten waaraan ze het geld uitgeven?”, vraagt Yosef van der Horst (ChristenUnie-SGP) zich af, terwijl Sandra Schrijver (GroenLinks) en Wim van Wegen (D66) zich schamen voor de terughoudende opstelling van de gemeenteraad. “Wij geven zojuist een miljoen extra uit voor het Bosbad en nou doen we als welvarende gemeente moeilijk over zo’n klein bedrag”, aldus Schrijver.
Uiteindelijk staakte de stemming bij 14 voor en 14 tegen. Omdat Gerdien Lambregtse van de ChristenUnie-SGP maandag afwezig was, lijkt een hernieuwde stemming in de volgende raadsvergadering in het voordeel van SZWEVE uit te pakken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen