E-book Alleen maar zand en riet

Omslag 'Alleen maar zand en riet'
Omslag 'Alleen maar zand en riet'
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

De visie van polderpioniers op het landschap en de natuur van onze bijzondere provincie blijft boeien. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om de verhalen van de eerste bewoners van Zeewolde op te tekenen. Vorig jaar zijn deze verhalen in boekvorm verschenen.

ZEEWOLDE, 04-12-2023 – Sindsdien is de interesse in het boek en de ervaringen en geschiedenis van de polderpioniers onverminderd groot gebleven. Landschapsbeheer heeft daarom nu een gratis e-boekversie van deze uitgave ontwikkeld Vrijwilligers hebben de afgelopen jaren tientallen ontginners en eerste bewoners van Zeewolde geïnterviewd. Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Hoe is het om als eersten in de nog kale omgeving te wonen? Wat opvalt in de verhalen van de polderpioniers is de totale leegte, de eenzaamheid, midden in Nederland, ook nog begin jaren zeventig in Zuidelijk Flevoland. Eindeloze velden met koolzaad, overal reeën en fazanten.

Een verloskundige die altijd een slaapzak, een kaars, lucifers en water in de auto had liggen, want stel dat je ergens bleef steken. Of de dijk naar Harderwijk die werd afgesloten voor het verkeer vanwege de paddentrek. Toen was Zeewolde feitelijk nog één grote rietvlakte met de hoogspanningsleiding die dwars door Zuidelijk Flevoland liep.

In Alleen maar zand en riet komen op een toegankelijke en aantrekkelijke manier de mannen en vrouwen van het eerste uur aan het woord over het landschap rond het Zeewolde van toen.

Bent u geïnteresseerd in hun verhalen? Dan kunt u het boek in zowel in ePub-formaat als PDF-formaat downloaden. EPub is een bestandsformaat dat geschikt is voor de meeste eInk ereaders, tablets en smartphones. Het PDF-formaat is handiger voor wie het boek op zijn computer of laptop wil lezen. De bestanden zijn te vinden via Digitale versies boek ‘Alleen maar zand en riet’ – Landschapsbeheer
Flevoland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen