Niets houdt Sinterklaas tegen, geen wind en geen regen!

Foto: Pixabay

Afgelopen zaterdag kwamen Sinterklaas en zijn pieten aan in Emmeloord. Na een onstuimige reis, zette de goedheiligman weer voet op de Zuiderkade. Ondanks het druilerige weer stond de hele kade vol natte blije koppies en hing er een vrolijke sfeer.

EMMELOORD, 21-11-2023 – Dankzij de hulp van een geweldige groep vrijwilligers, kijkt de Sinterklaascommissie van StEP terug op een prachtige dag met vele leuke activiteiten.

Gezellig Sinterklaasprogramma op verschillende locaties
De bezoekers die het natte weer hadden getrotseerd om de Sint te begroeten, keken hun ogen uit op de Zuiderkade. De Jetskipieten maakten er een groot spektakel van en zorgden hier en daar zelfs voor nóg nattere pakken. De danspietjes en DJ Piet Tom hielden de feestelijke stemming er goed in, terwijl iedereen in spanning afwachtte op de boot. Toen de brug open ging en de mast van de pakjesboot in zicht kwam, steeg er een luid gejuich op: “hij komt, hij komt, Sinterklaas!” Het gezelschap werd enthousiast ontvangen door burgemeester Roger de Groot en jeugdburgemeester Annika Hovinga. De pieten trakteerden de kinderen op pepernoten en na vele handjes, high-fives en aaien over de bol stapte Sinterklaas op zijn paard Ozosnel. De stoet vertrok onder aanvoering van de Doka Pietenband, via de Lange Nering, naar het Pietenplein op het Horecaplein van De Deel. Kinderen konden daar spelen, klimmen, voetballen en dansen bij de activiteiten die werden georganiseerd en aangeboden door SKF, De Strandhoeve, Voetbalschool de Assist en Scouting Emmeloord. Om even op te warmen boden de horecagelegenheden op en rond De Deel een heerlijk kopje chocomelk aan. Lekker droog en warm was het in Theater ‘t Voorhuys. De kaarten voor de gratis ‘Sinter Soundmixshow’ gingen als zoete broodjes over de toonbank; drie volle zalen genoten van een swingende en interactieve voorstelling met Hoofdpiet, Liedjespiet en natuurlijk Sinterklaas onder leiding van de Pieten Klungelband. Een aantal stoere kinderen durfden zelfs het podium op om een liedje voor de hele zaal te zingen. Wat een talent! Eind deze week komt er een opname van de theatershow beschikbaar op de website van StEP.

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar kunnen kinderen weer mooie prijzen winnen met de kleurwedstrijd. Download de kleurplaat op de website of haal ‘m op bij een afhaalpunt ( Intertoys, Jumbo De Boei, de Bibliotheek, LEF! of Toffe Tantes.). Inleveren kan t/m 24 november. Meer informatie over de wedstrijd en de afhaal- en inleverpunten: stepnop.nl/sinterklaas.

Sinterklaas ontmoeten in het Sinterklaashuis

Op zaterdag 2 december bezoekt de goedheiligman van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur het Sinterklaashuis. Locatie: Eetcafé De Lachende Koe (De Deel 19). Kom gezellig langs en geef de Sint een mooie tekening, je verlanglijstje of maak een praatje. Uiteraard zijn de pieten op deze dag ook te vinden in de winkelstraat!

Het Sinterklaasfeest in Emmeloord wordt georganiseerd door StEP en mede mogelijk gemaakt door partners Theater ’t Voorhuys, Stichting Kinderopvang Flevoland (SKF) en Gastvrij Emmeloord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen