Lezing Suzanna Jansen over ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’

Suzanna Jansen
Suzanna Jansen
Foto: Mark Uyl

Donderdagavond 15 juni verzorgt auteur Suzanna Jansen een lezing in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Ze komt vertellen over haar nieuwste boek, ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’. Hierin beschrijft Jansen de afgelopen eeuw vanuit het perspectief van de vrouw.

Vanaf 19.30 uur start de avond met een kopje koffie of thee, de lezing begint om 20.00 uur. Een gratis kaartje is te reserveren via www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten. Rode draad in ‘De omwenteling’ is het leven van Betsy Jansen-Dingemans, moeder van schrijfster Suzanna Jansen. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer.

In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is schrijfster, verteller en woonde en werkte als correspondent in Moskou. Ze tekent de historie op via persoonlijke verhalen, omdat geschiedenis voor haar is opgebouwd uit de levens van individuen. Haar meeste bekende boek is de bestseller Het pauperparadijs (2008).

Historisch InformatiePunt

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Stichting Canon De Noordoostpolder, Vrienden van Schokland en met steun vanuit gemeente Noordoostpolder. Deze samenwerking is erop gericht de geschiedenis van de Noordoostpolder onder de loep te nemen. Deze lezing staat gepland voor donderdagavond 15 juni 2023 in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. De toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje is reserveren gewenst. Een kaartje reserveren kan via www.flevomeerbibliotheek.nl/activiteiten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen