Aangrijpend vader-dochterverhaal bij Filmhuis Emmeloord

Foto: Sarah Makharine

Filmhuis Emmeloord toont op 5 april om 20 uur Aftersun, een film over een ogenschijnlijk zonnige vader-dochtervakantie. De twee zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Ze lijken het naar hun zin te hebben, maar bij de vader broeit iets.

EMMELOORD, 23-03-2023 – Aftersun is het magistrale debuut van de Schotse regisseur Charlotte Wells, die in een interview vertelde dat haar film onbedoeld persoonlijk was geworden. Het is knap hoe zij voor beide personages evenveel empathie en liefde weet op te roepen.

Vader en dochter proberen de betovering van eerdere vakanties te herhalen. De dagen rijgen zich op een lome manier aaneen. Weer elkaars rug insmeren met zonnecrème. Weer meedansen met de ‘Macarena’. Maar het lukt niet. Op de een of andere manier.

Calum probeert zijn diepe crisis zo veel mogelijk voor Sophie te verbergen. Maar misschien krijgt zij meer mee van zijn problemen dan hij denkt? De film deint en glinstert als het zwembad waar de twee zo veel aanzitten, en werkt toe naar een even aangrijpend als levensecht slot.

Woensdag 5 april | 20.00 uur
Aftersun
102 minuten | Regie: Charlotte Wells

LET OP! DE FILM BEGINT OM 20 UUR!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen