Wrang-komisch eilanddrama bij Filmhuis Emmeloord

The Banshees of Inisherin
The Banshees of Inisherin
Foto: Searchlight Pictures

Filmhuis Emmeloord toont op 1 maart The Banshees of Inisherin over twee vrienden op een fictief Iers eilandje. Ze lijden een gemoedelijk leven tot een van hen de vriendschap plotseling opzegt. De voor negen Oscars genomineerde film won al een Golden Globe. De vertoning begint om 20 uur.

EMMELOORD, 24-02-2023 – Regisseur Martin McDonagh maakte veel indruk met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Deze film is een waardige opvolger, even wrang-komisch, en even goed. Het ingetogen samenspel van Collin Farrell (die ook een Golden Globe won als acteur) en Brendan Gleeson is fantastisch.

De ene vriend, Pádraic, weigert de breuk met zijn vriend Colm te accepteren. Zelfs wanneer die dreigt zijn eigen vingers af te knippen als Pádraic hem blijft lastigvallen. Colm blijkt met een diepe existentiële crisis te worstelen.

Gedurende de film breidt de eenzaamheid zich als een olievlek uit over het eiland. Toch verliest het aangrijpende The Banshees of Inisherin, bijzonder kalm en droef tegelijk, nooit zijn rust. Alsof de vergeefsheid van alles bij voorbaat vaststaat.

 

Woensdag 1 maart | 20.00 uur
The Banshees of Inisherin
114 minuten | Regie: Martin McDonagh

LET OP! DE FILM BEGINT OM 20 UUR!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen