‘Uitchecken’ van het leven bij Filmhuis Emmeloord

Foto: eigen foto

In Filmhuis Emmeloord is 2 november Pink Moon te zien, een Nederlandse film die het onlangs goed deed op het Nederlands filmfestival in Utrecht. Centraal staat een 75-jarige vader die vrijwillig uit het leven wil stappen.

EMMELOORD, 21-10-2022 – ‘Uitchecken’, noemt de vader zijn aankomende daad. Hij is niet ziek, hij acht zijn leven simpelweg voltooid. Hij is liever te vroeg dan te laat. Zijn dochter heeft grote moeite met zijn besluit en probeert van alles om hem op andere gedachten te brengen. Seks met een escort, een concert van Bob Dylan…

Pink Moon is een emotioneel verhaal dat de kijker goed meeneemt op Iris’ zoektocht naar begrip voor haar vader en een antwoord op de vraag: waarom? Dit is vooral te danken aan het krachtige acteerwerk van Julia Akkermans en Johan Leysen.

Debuterend regisseur Floor van der Meulen brengt de zoektocht ingetogen en smaakvol in beeld. Haar frisse, luchtige toon doet nergens afbreuk aan de ernst van de situatie. Pink Moon biedt geen makkelijke antwoorden, wel een eerlijke, menselijke blik. Is het mogelijk iemands keuze te begrijpen wanneer die keuze rechtstreeks ingaat tegen jouw wens of belang?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen