Ga mee ‘Op klimaatsafari in de kas’

Klimaatsafari
Klimaatsafari
Foto: Pioniers van de Toekomst

De theaterexpeditie ‘Op klimaatsafari in de kas’ is een theaterevenement van stichting Pioniers van de Toekomst. De klimaatsafari vindt plaats op zaterdagavond 29 oktober en zondagmiddag 30 oktober in de kassen van Kwekerij Bernhard in Luttelgeest.

LUTTELGEEST, 14-10-2022 – Energie is momenteel een veelbesproken onderwerp en de energietransitie houdt iedereen bezig. Tijdens de klimaatsafari neemt een gids je mee door deze energiejungle. Daar proberen acteurs orde te scheppen in de energiechaos, maar of dat lukt? Want moet je nu isoleren of juist niet? Is een elektrische auto wel zo verstandig? En het eten van vegetarische gehaktballen? De klimaatsafari is luchtig, humoristisch en informatief met als doel de bezoeker aan het denken te zetten.

Tijdens de klimaatsafari krijg je niet alleen antwoord op deze vragen, maar word je ook vermaakt en valt er veel te lachen. Ruim veertig spelers uit de hele Noordoostpolder spelen de sketches, soms op hilarische wijze. Regisseuse Boukje Toutenhoofd: “Ik heb de spelers zien repeteren en al prachtige sketches gezien. Het ziet er goed uit. De spelers zijn enthousiast en hebben er zin in.”

Bezoekers trekken onder begeleiding van een gids in groepen langs de verschillende sketches. Bij het reserveren van de gratis tickets geef je aan hoe laat je wilt starten. Vanaf de parkeergelegenheid is het ongeveer 500 meter lopen naar de startlocatie. De route door de kas beslaat anderhalve kilometer en duurt ongeveer anderhalf uur. De route eindigt met een korte rondleiding met uitleg bij de aardwarmte-installatie van Kwekerij Bernhard.

Initiatiefnemer van de klimaatsafari is stichting Pioniers van de Toekomst. De vrijwilligers van de stichting organiseren jaarlijks een aantal duurzaamheidsevenementen vanuit de doelstelling ‘samen maken we de Noordoostpolder duurzamer’. Voor deze theaterexpeditie is er een samenwerking met Locatietheater Prins te Paard en regisseuse Boukje Toutenhoofd. Uiteraard ondersteund door de vele vrijwilligers vanuit de stichting.

Partner van de klimaatsafari is Mercatus. Judith de Groot: “Energie is een belangrijk thema voor onze huurders. Daarom verbinden wij ons graag aan dit evenement om dit thema bij hen onder de aandacht te brengen”.

Reserveren van de gratis tickets kan op de website van stichting Pioniers van de Toekomst: www.pioniersvandetoekomst.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen