Californische zondagmiddag met Filmhuis en Le Mirage

Foto: Filmhuis Emmeloord

Het komische coming of age-drama Licorice Pizza keert terug naar het Californië van de jaren zeventig. Regisseur Paul Thomas Anderson tracht met zijn oeuvre iets van de Amerikaanse ziel bloot te leggen. Zondagmiddag 20 maart is de film te zien bij Filmhuis Emmeloord, met na afloop een diner in Californische sferen bij restaurant Le Mirage.

EMMELOORD, 09-03-2022 – Regisseur Paul Thomas Anderson groeide op in San Fernando Valley, iets ten noorden van Los Angeles, waar een paar vestigingen van platenzaak Licorice Pizza stonden. Een prima naam voor een film, oordeelde Anderson.

Het is 1973, Nixon is (nog) president, en een oliecrisis dreigt. Hoofdpersoon Gray is hier totaal niet mee bezig. Hij is vijftien jaar, heeft volop plannen en energie. En hij is als een blok gevallen voor Alana. Dat zij tien jaar ouder is, maakt hem niet uit.

Zij zwicht voor de ondernemende jongeman, omdat hij zo goed lijkt te weten wat hij wil, terwijl zij geen idee heeft wat ze moet met haar leven. Licorice Pizza zigzagt heen en weer. Tussen humor en melancholie, realisme en absurdisme, en tussen luchtig en serieus. Het is een coming of age-drama. Niet van de 15-jarige Gary, maar van de 25-jarige Alana.

Na afloop van de film is het mogelijk om onder genot van een maaltijd na te praten in restaurant Le Mirage. Alle bezoekers worden tijdens de pauze vast getrakteerd op een heerlijk gepast hapje. Reserveren voor het diner via restaurant Le Mirage (www.lemirage.nl).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen