Oprichting leesclub Filosofie in Emmeloord

Foto: Pixabay

Op 18 september start Senia, een landelijke organisatie van leesclubs, in Emmeloord een leesclub Filosofie. De informatieve oprichtingsbijeenkomst zal worden gehouden op zaterdag 18 september om 10.00 uur in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Graag aanmelden via [email protected].

EMMELOORD, 01-09-2021 – Een leesclub Filosofie kiest jaarlijks zes à zeven boeken uit een lijst van werken. Aangezien
het lezen van filosofieboeken nogal wat tijd kan vergen is het ook mogelijk voor een ‘klein’ abonnement te kiezen van bijvoorbeeld vier boeken.

Een leesclub van zes tot acht leden komt gedurende het jaar bij elkaar om één van de boeken te bespreken. Senia verstrekt hiervoor leeswijzers, met samenvatting en discussievragen, samengesteld door deskundigen. Informatie over de literatuurlijst en de werkwijze wordt op die avond verstrekt door een medewerker van Senia. Bij voldoende belangstelling wordt over gegaan tot het oprichten van een leesclub. Er kan dan een keuze gemaakt worden uit de boeken op de lijst. Voor wie zich van tevoren wil oriënteren op de werkwijze van Senia en de te kiezen boeken is de website te raadplegen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen