Online concert Amadou & Mariam

Foto: Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited, dat voor het tweede jaar op rij een jaar verschoven is naar het volgende jaar, presenteert Amadou & Mariam in een hybride programma in Theater Zuidplein en gestreamd via YouDistrict.com. Het Malinese duo Amadou & Mariam wordt al tientallen jaren beschouwd als hét koningspaar van de afrobeats en global sounds.

ROTTERDAM, 12-07-2021 – Naast Amadou & Mariam zal het programma  bestaan uit streams van Maurino, Gita Buhari, Delany, feesten met Papi Chulo Soundsystem en Yallah!Yallah! en nog veel meer. Van 27 t/m 31 juli worden via Rotterdams cultuurplatform YouDistrict.com diverse programma’s gestreamd.

Amadou & Mariam

Sinds Amadou & Mariam  in 2005 het onnavolgbare (en door Manu Chao geproduceerde) Dimanche à Bamako uitbrachten, brachten Amadou & Mariam wereldwijd een massa mensen in vervoering. Begonnen met meer traditionele Malinese muziek, heeft het duo hun stijlenpallet gaandeweg uitgebreid met blues, jazz en electronica. Noem hen gerust de meest beroemde ambassadeurs van de Malinese en Afrikaanse muziek. Met een gouden status zoeken ze op ieder album nieuwe grenzen op. In 2017 dropten zij het laatste album: La Confusion, dat geheel in de stijl van Amadou & Mariam,  zeer kenmerkende vleugjes van andere genres bevat.

Maurino

Ook trots zijn we op de ultieme aftrap van de tour van Maurino. Vanaf september doet hij Paradiso, Paard, en vele andere serieuze clubs aan, maar wij hebben de sneak preview van deze nu al veelbesproken tour.  Maurino, kind van Chileense vluchtelingen, gevlucht voor de wrede dictatuur van Augusto Pinochet, werd geboren en getogen in het liberale Amsterdam. Bevrijd van beperkingen, compromissen of verwachtingen heeft Maurino een dik, dynamisch geluid van wervelende tropische bas, hiphop, latin en reggae gevonden. Delany, een Frenna-protegé, haalt miljoenen views op haar streams en de Rotterdamse Gita Buhari brengt je in een soort meditatieve staat van zijn. Lady Shaynah is een multi instrumentalist uit Curaçao, die met haar jazzy laidback muziek nogh hoge ogen gaat gooien.  Gefeest wordt er met de mannen van Yallah Yallah North African style en met Papi Chulo Soundsystem latino style.

Zomercarnaval

Zomercarnaval streamt de première van de documentaire over Zomercarnaval die is gemaakt in opdracht van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en maakt onderdeel uit van de nog lopende voordracht procedure bij UNESCO voor opname van Zomercarnaval Rotterdam in de internationale lijst van het Immaterieel Erfgoed. Of deze voordracht gehonoreerd zal worden, zal naar verwachting eind 2022 bekend zijn

‘Klein’ programma

Ondanks dat Rotterdam Unlimited/Zomercarnaval bekend is van ‘het grote gebaar’ – straatparade, bezoekersaantallen, grote namen – schakelt zij moeiteloos over naar verdieping, waardoor nu bepaalde programma’s mogelijk worden, die op het fysieke evenement te klein, dus ongezien zouden blijven. In dit kader presenteert Rotterdam Unlimited een kook workshop van chef Xinyu Zhu uit Chengdu, de hoofdstad van Sichuan. Xinyu Zhu zal je meenemen tijdens een workshop World Food Trip, doe thuis mee en leer de authentieke Sichuan keuken kennen.  Ook presenteert Rotterdam Unlimited een podcast serie van Het Kennis platform Integratie & Samenleving, kortweg KIS. KIS wil een fundamentele bijdrage leveren aan een pluriforme en stabiele samenleving. Beleidsmakers bij gemeenten en andere overheidsinstellingen, politici, professionals werkzaam bij maatschappelijke organisaties en migrantenorganisaties, evenals het bedrijfsleven kunnen op deze informele manier kennis nemen van een actueel en relevant aanbod.

YouDistrict.com

YouDistrict is een initiatief van Rotterdam Unlimited en is ontstaan vanuit de onlangs gebleken kwetsbaarheid van het cultuurveld vanwege de pandemie. De uitdaging die zich manifesteerde was om niet meer te denken in one- off projecten voor één markt, maar om creatieve, schaalbare en duurzame oplossingen te ontwikkelen op grotere schaal. Een cruciale heroriëntering op hoe artistieke creatie wordt bewaard, verspreid en voor een breed publiek beschikbaar wordt gemaakt. YouDistrict is een digitale downtown ontmoetingsplek, waarin de gebruiker zich beweegt op een virtueel cultuurplein waar allerhande belangrijke Rotterdamse cultuurinstellingen en festivals te vinden zijn. Het is een interactief platform geïnitieerd vanuit de cultuursector en daardoor wars van onnodige advertenties en overbodige informatie; laagdrempelig, begrijpelijk, toegankelijk. YouDistrict kan een duurzame digitale oplossing zijn in tijden van disruptie, maar daarnaast ook een totaal nieuwe ervaring toevoegen in het bestaande aanbod van de cultuursector. YouDistrict Rotterdam is voor iedereen, overal en altijd, met een smartphone, laptop, tablet of desktop op www.youdistrict.com

KLIK HIER VOOR UITZENDTIJDEN EN INFORMATIE

Over Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited is uitgegroeid tot het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa waar vele culturen samenkomen. Het event trekt jaarlijks enorme bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland. Het centrum van Rotterdam wordt vijf dagen lang gehuld in exotische sferen, waar het publiek kan genieten van gratis toegankelijke concerten, dansdemo’s, parades, feesten en nog veel meer met culturele diversiteit als feestelijk middelpunt. Meer informatie: www.rotterdamunlimited.com.

Rotterdam Unlimited is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nlwww.rotterdamunlimited.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden