Zomer op Schokland

Het eerste concert in de nieuwe Museumtuin op Schokland wordt vrijdag 16 juli gehouden. Jellyfish in Concert, een groot gezelschap met onder andere Paul de Munnik, wijdt het nieuwe festivalterrein in.

SCHOKLAND, 09-08-2021 – Artiesten uit allerlei genres, van alle leeftijden en van jong talent tot (inter)nationaal, treden samen op te midden van de bijzondere natuur van Werelderfgoed Schokland. Jellyfish in Concert opent de festivalzomer op Schokland. Een Zomer op Schokland vol bekende artiesten als Sophie Straat, Broeder Dieleman, Tim Knol en Wouter Hamel.

Jellyfish is een concept van Basja Chanowski dat in 2013 zijn oorsprong vond op Schiermonnikoog. Aan deze editie van Jellyfish in Concert werken bekende artiesten als Paul de Munnik, Tess Merlot en Boaz Roelevink mee. Museum Schokland liet speciaal voor het festival Zomer op Schokland een Museumtuin realiseren, waardoor de Noordoostpolder een uniek openluchttheater rijker is. Geniet van een eclectisch aanbod aan acts tussen al het mooie dat Werelderfgoed Schokland te bieden heeft: natuur, ruimte, kunst, cultuur en archeologie.

Kunst- en poëzieroute ‘Dichter op het water’

Ook dit jaar is op en rondom Schokland een internationale kunst- en poëzieroute te zien. Na de succesvolle eerdere edities ‘Dichter op het land’ en ‘EB’ stelde curator Pat van Boeckel dit jaar de indrukwekkende beeldenroute ‘Dichter op het water’ samen.

Meer dan anderhalve eeuw na de ontruiming van Schokland beleven we de strijd met het water opnieuw. Het hele land, de hele wereld, heeft te maken met een stijgende zeespiegel en veranderend klimaat. Bouwen we hogere dijken, of zoeken we het anderszins hoger? Vanaf maandag 19 juli nodigt Museum Schokland iedereen uit om over deze vragen na te denken.

KinderKunstRoute

De KinderKunstRoute maakt dit jaar voor het eerst deel uit van Zomer op Schokland. Het gebied onderaan de terp is omgetoverd tot een kleurrijke, wondere wereld die zich dichter bij het water bevindt. Een wondere wereld die door wonderlijke wezens bewoond wordt. Houd je adem in en ogen goed open wanneer je de zeebodem bewandelt want je kunt ze overal tegenkomen. Ze voelen zich thuis onder, op en boven het water. De KinderKunstRoute is de hele zomer geopend.

Voor meer informatie en/of kaartverkoop, klik op de links: Jellyfish in Concert en Kunstroutes op Schokland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen