Hallo Boek! in Flevolandse bibliotheken

Dikkie Dik en de taart
Dikkie Dik en de taart
Foto: Bureau2

Speciaal voor iedereen die met kinderen van 0-4 jaar te maken heeft biedt FlevoMeer Bibliotheek vanaf 18 juni vijf weken lang een breed palet aan lezingen, workshops en voorstellingen. Dit in het kader van de Boekstartdag. “Kinderen die tijdens hun eerste levensjaren veel met taal in aanraking komen, doorlopen met meer gemak hun schoolperiode en hebben uiteindelijk vaker plezier, geluk en succes in hun leven”.

FLEVOLAND, 07-06-2021 – Deze conclusie komt steeds opnieuw uit vele onderzoeken naar voren. Vanuit de bibliotheek wordt daarom gestimuleerd om jonge kinderen al op zeer vroege leeftijd te laten genieten van boekjes en (voor-)lezen. Tijdens de BoekStartdag op zaterdag 19 juni worden allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders daarom extra hartelijk welkom geheten in een van onze vestigingen. Er ligt een gratis, gezellig koffertje met inhoud klaar voor de kinderen.

Online plezier met prentenboeken

Er is zoveel te ontdekken door middel van een prentenboek. Dit kan je samen met jouw (klein)kind beleven in de kleine, sfeervolle muziekvoorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’. Gewoon vanuit huis via het online platform Zoom kan je deze performance op vrijdagochtend 18 juni bekijken. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Janou, auteur van het boek Smartphotos, geeft je woensdagavond 23 juni tips hoe je jouw dagelijkse smartphonekiekjes omtovert in toffe foto’s. In dit online webinar leert ze jou alles om de mooiste momenten van jouw (klein)kind optimaal in beeld te zetten. Hoe leuk is het om die liefdevolle blik, de ondeugende peuterstreek of bulderende schaterlach prachtig vastgelegd te hebben in een foto? Dan kun je later samen waardevolle momenten herbeleven.

Samen met je peuter kun je op 29 juni meedoen met een plezierige prentenboek les. Die week erna vertelt Karlijn je alles over wat jouw kind eigenlijk wil zeggen door middel van zijn of haar tekening. En tenslotte is er op 14 juli nog een interactieve workshop van Anouk van de Voorleeshoek.

Meld je aan op de website

De aantrekkelijke ‘Hallo Boek! Programmering’ is coronaproof online te volgen. Je kunt je per voorstelling/lezing via FlevoMeer Bibliotheek aanmelden. Maak samen met jouw baby, peuter of kleuter (opnieuw) kennis met BoekStart en de bibliotheek. Veel taalplezier toegewenst!

Meer informatie is te verkrijgen via: https://www.flevomeerbibliotheek.nl/halloboek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen