File rijden op verrassende Lichtroute Noordoostpolder

Ontzettend veel leuke reacties heeft de organisatie van de Lichtroute Noordoostpolder gehad op de audiotour, schrijft zij op Facebook. ‘Bezoekers van elders in Nederland leren over de geschiedenis van de Noordoostpolder. En ook polderbewoners laten ons weten dat ze nieuwe dingen hebben geleerd en genieten van de polderverhalen’.

De Lichtroute Noordoostpolder start officieel in Ens, maar kan in principe overal op de route gestart worden. De route staat aangegeven met pijlen en wanneer je de audiotour volgt, wat echt een meerwaarde is, zeggen de vertellers wanneer je af moet slaan. Let ook dan goed op de grote pijlen langs de weg, want bij de grote pijlen mag je het erf op of de schuur bij de boerderij in en dat geeft een extra beleving aan de route. Zo rijd je om een bietenbult, langs nieuwsgierige geiten en over een weegbrug.

file

Het was dit weekend filerijden langs de boerderijen, de uitgelichte landbouwmachines en de kunstwerken van RAM. Een lang lint van auto’s reed vrijdag de route in de omgeving van Nagele, Schokland, Ens en Kraggenburg. Zaterdag deerde de mist de deelnemers niet en ook zondagavond was het druk, maar niet te druk. Af en toe stond er een auto stil langs de kant om wat langer te genieten van een verlichte boerderij of een verlicht object of om een foto te maken. Gevaarlijke situaties waren er niet.

Komend weekend is de route weer te rijden van vrijdag tot en met zondag tussen 16.30 en 22.00 uur. Meer informatie: www.lichtroutenoordoostpolder.nl/. Hier staat ook hoe je de audiotour kan downloaden. Hiermee kom je bijvoorbeeld te weten waarom de Drietorensweg zo genoemd is en waaraan je een gemengd bedrijf herkent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden