Polder Tv debuteert tijdens Dutch Design Week 2020

Rianne Makkink during sloom.01.2002
Foto: Polder Tv

Polder Tv is een nieuw tv-format over de veranderende verhoudingen tussen stad en platteland. Vanaf 17 oktober zijn de uitzendingen dagelijks te volgen via Dutch Design Week.

Van aerobics op de akker, een woonprogramma in de boerderij tot een aardappel kookwedstrijd in een openluchtkeuken: in acht uitzendingen is te zien hoe Nederlands meest iconische agrarische landschap op verschillende wijze inspireert en samenbrengt. Ter gelegenheid van Dutch Design Week 2020 is het boerderij erf van ontwerper-architect Rianne Makkink in de Noordoostpolder ingericht als tijdelijke televisiestudio. Makers en denkers afkomstig uit de polder en daarbuiten zijn te gast.

In deze eerste reeks uitzendingen zien we onder andere wetenschapper Adriaan Duiveman, ontwerpersduo Atelier NL, kunstenaarscollectief ComfortBall, bloemencorso ontwerper Gezienus Bruining, trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, bewegingskunstenaar Natasha Papadopoulou en onderzoeker Stephan Petermann.

Polder Tv is te volgen van 17 tot 25 oktober op DDW TV als afsluiter van de dagelijkse talkshow. Omroep Flevoland zendt Polder Tv vanaf 18 oktober uit in de weekenden overdag en doordeweeks meteen na het nieuws.

Polder Tv markeert het begin van de Polder Triënnale en is een initiatief van designer-architect Rianne Makkink, cultureel strateeg Willem Schenk en curator Jules van den Langenberg. Vanaf 2022 zullen zij iedere drie jaar een landschapstriënnale organiseren om het erfgoed en nieuwe potentieel van bestaande plekken in de Noordoostpolder te laten zien. Georganiseerd vanaf het hoofdkwartier, een culturele boerderij in Kraggenburg, bestrijkt het evenement een gebied van Middelbuurt tot Marknesse.

Directe link naar uitzendingen: ddw.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden