Geen corso, maar wel kleurrijke feestweek in Vollenhove

Roodkapje van corsogroep Nameless won verlichtings- en publieksprijs 2019
Foto: Corsogroep Nameless

Waar begin dit jaar het Corso helaas afgeblazen moest worden vanwege de coronamaatregelen, biedt de versoepeling van deze regels kans om toch iets te organiseren in de Vollenhoofse feestweek, die traditioneel in de laatste week van augustus plaatsvindt.

Een jaar zonder feestweek, dat ging er moeilijk in bij de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). “Ook vanuit inwoners en wagenbouwers voelden we een sterke behoefte om iets te organiseren in de week van 24 t/m 29 augustus. De afgelopen weken hebben we druk gebrainstormd over activiteiten in de feestweek en hebben we samen met de gemeente gekeken naar de mogelijkheden”, zegt Han Knol, voorzitter van de V.V.V.V.. En dat bleek nog niet zo makkelijk te zijn. “Je hebt je aan veel richtlijnen te houden en hoe groter het evenement, des te moeilijker het te organiseren is in coronatijd. Als je iets organiseert wil je dat het goed verloopt. Gezondheid en veiligheid staan voorop. Daarom hebben we voor een vorm gekozen waarin we de controle en het overzicht kunnen bewaren en we er alsnog een kleurrijke week van maken”. De V.V.V.V. organiseert daarom een fietsroute die de hele feestweek gefietst kan worden.

“Een fietsroute is natuurlijk niet compleet zonder bezienswaardigheden onderweg. Aan alle inwoners van Vollenhove dus de oproep om de straten te versieren of de vlaggen en vlaggenlijnen uit te hangen. Ook wagenbouwers doen mee en maken kunstwerken langs de route”, aldus Han Knol. Daarnaast is er op zaterdagochtend 29 augustus om 10.00 uur de traditionele streetparade met verschillende korpsen waaronder Jubal Zwolle, Voorwaarts Zwartsluis en Vollenhoofsch Fanfare. Het overzicht van het hele programma is, net zoals de fietsroute, na 21 augustus te downloaden via www.corso-vollenhove.nl.

Bron: https://www.corso-vollenhove.nl/geen-corso-maar-wel-kleurrijke-feestweek-in-vollenhove/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden