Apollo Ensemble ontvangt Lelyprijs 2020

Foto: Fotostudio Wierd

De Lelyprijs 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is toegekend aan het Apollo Ensemble. De prijs is 11 juni uitgereikt tijdens een concert in het provinciehuis.

Marion Boshuizen en Thomas Oltheten, oprichters van het Apollo Ensemble, zijn samen met alle vrijwilligers uitgeroepen tot de winnaars van de Lelyprijs 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Vanwege het coronavirus kon de feestelijke uitreiking op donderdag 26 maart niet doorgaan. Daarom is er een bijzonder initiatief bedacht dat recht doet aan de winnaars en past in deze bijzondere tijd.

In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en Omroep Flevoland heeft het Apollo Ensemble op 11 juni een uniek concert opgenomen in de Statenzaal van het Provinciehuis in Lelystad. Tijdens dit concert zijn het Cantate BWV 42 “Am Abend aber desselbigen Sabbaths” van J.S. Bach en delen uit het oratorium “Esther” van G.F. Händel ten uitvoering gebracht.

Na afloop van het concert kreeg het Apollo Ensemble de Lelyprijs 2020 uitgereikt door commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek.

Concert 14 juni bij Omroep Flevoland

Het bijzondere en eenmalige concert is te zien op Omroep Flevoland op zondag 14 juni om 09.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 20.00 uur.

Het Apollo Ensemble is hecht verankerd in de provincie Flevoland, maar beschouwt de hele wereld als zijn speeltoneel. Het Apollo Ensemble is als een kameleon. De ene keer een barokorkest, een volgende keer gerust een duo, trio of septet. Maar welke gedaante het ensemble ook aanneemt, deze musici zullen altijd worden gedreven door een gemeenschappelijke passie.

Lelyprijs

De Lelyprijs wordt sinds 1996 uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland aan personen of verenigingen die zich onverplicht en buiten de beroepensfeer voor langere tijd hebben ingezet voor cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000 en een kunstwerk getiteld ‘Geven’ van de Flevolandse kunstenaar Siemen Bolhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden