Verhalen coronatijd voor nageslacht vastleggen

Foto: Omroep Flevoland

Het project Flevolanders in Coronatijd legt persoonlijke verhalen van Flevolanders uit verschillende leeftijdscategorieën en dwars door de samenleving vast.

Hoe vinden we het om thuis te zitten; thuis onderwijs te volgen maar ook de onzekerheid in het bestaan als ondernemer? We maken nu iets mee dat ongekend is voor naoorlogse generaties. Deze crisis leidt tot oneindig veel verhalen. Omroep Flevoland, Batavialand (flevolandsgeheugen.nl) en de Flevolandse bibliotheken (FlevoMeer Bibliotheek, De Nieuwe Bibliotheek en ondersteuningsorganisatie Bibliotheeknetwerk Flevoland slaan de handen ineen om deze verhalen en ervaringen van Flevolanders vast te leggen.

Verhalen in coronatijd 

Het project Flevolanders in Coronatijd is gestart met het verzamelen van persoonlijke verhalen van Flevolanders uit verschillende leeftijdscategorieën en dwars door de samenleving. Over wat de corona maatregelen voor hen betekenen in het dagelijkse leven.

De individuele portretten uit de serie Hoe gaat het met ons? zijn te bekijken op de gezamenlijke website www.hoegaathetmetons.nl Afleveringen rond de portretten worden wekelijks uitgezonden op Omroep Flevoland. Vanuit deze verzameling aan verhalen wordt opgeroepen om ook een eigen verhaal in te sturen.

Flevolands Geheugen

De collectie Hoe gaat het met ons? Flevolanders in Coronatijd is bedoeld om, nu en in de toekomst, met elkaar te praten, terug te blikken en om herinneringen op te halen. Vanuit de acht verzamelde verhalen worden Flevolanders opgeroepen om hun eigen verhaal over deze uitzonderlijke tijd in te sturen, te delen en met elkaar over in gesprek te gaan.

De volledige collectie verhalen krijgt uiteindelijk een plek op de website van Flevolands Geheugen.

De eerste aflevering van Hoe gaat het met ons? Flevolanders in Coronatijd is op zaterdag 30 mei vanaf 8:19 uur. Het programma zal elk uur herhaald worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen