Nieuwe zandsculpturen Kuinderbos in teken 75 jaar Vrijheid

Een brug te ver
Foto: SBB

De zandsculpturenroute in het Kuinderbos is vernieuwd. De negen sculpturen staan nu in het teken van 75 jaar Vrijheid. Een mooie wandeling langs een educatief thema.

Aan de schoterweg in Bant start de zandsculpturenroute van het Kuinderbos. Het was de bedoeling de route te openen voor de meivakantie waarin 75 jaar vrijheid gevierd zou worden. Helaas kon dat niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Met het pinksterweekend in aantocht, omdat 4 juni 1944 de landingen op de stranden van Normandie plaatsvonden en vanwege versoepelde maatregelen is de route nu opengesteld.

In de eerste kist zijn de D-Day-beaches te zien vanuit een landingsvaartuig. Verder onderwerpen zijn onder meer Een Brug te ver, Radio Oranje, Anne Frank en de Dokwerker.

Kijken met de ogen

In totaal zijn er negen sculpturen gemaakt. Bij elke sculptuur is een korte tekst te lezen over het uitgebeelde onderwerp. De route is ook een nuttig educatief uitje voor schoolklassen.

Geschiedenis die nooit vergeten mag worden in een inspirerende natuurlijke omgeving. Voor het behoud is kijken met de ogen erg belangrijk. De kosten voor het vervaardigen van de sculpturen zijn gesponsord door firma van de Wiel uit Drachten. De aannemer van de zandwinnng in het nabij gelegen Schoterveld.

Coronaproof

De tentoonstelling is net als alle vorige keren gratis te bezichtigen. Vanwege COVID-19 geeft Staatsbosbeheer het volgende advies:

  • Loop de rondgaande wandelroute in de juiste richting via de rode palen en u komt niemand tegen. Met uitzondering van een deel van 150 meter. Hier is langs het midden van het pad lint gespannen, zodat anderhalve meter gewaarborgd is.
  • Staan er meer dan tien geparkeerde auto’s bij het startpunt, rijd dan door. Ga deze keer ergens anders wandelen en kom een andere keer terug, anders kan het te druk worden. Samen tegen corona blijft belangrijk.

De route start aan de Schoterweg 150 meter vóor huisnummer 5. Daar staat een handwijzer in de berm die de looprichting aangeeft. Honden mogen uitsluitend aangelijnd meelopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden