Vier het voorjaar tijdens ‘Buitendag Noordoostpolder’

In het Kuinderbos, waar het bos uit zijn winterslaap ontwaakt, nodigt Staatsbosbeheer iedereen uit voor een gezellig dagje natuur.

Tijdens de BUITENDAG NOORDOOSTPOLDER, georganiseerd door Staatsbosbeheer en Lionsclub Noordoostpolder op 2e paasdag 13 april kan iedereen kennis maken met het werk van Staatsbosbeheer en deelnemen aan tal van activiteiten. In totaal zijn er 80 stands en activiteiten.

Plezier voor jong en oud

Ook dit jaar heeft de organisatie van de Ridders van de IJssel weer uitgenodigd. Deze ridders strijden in zwaardgevechten om de hand van de Jonkvrouw. In het middeleeuwse kampement maken zij wapens, breien maliënkolders en koken zij zoals vroeger werd gedaan.

Voor de kleintjes is er een speciaal programma: samen met de paashaas zoeken naar chocolade eieren, timmeren van een nestkastje, eieren schilderen en geschminkt worden. Er staat een springkussen en er is een knapperend kampvuur om een broodje te bakken. Wie niet over het kabouterpad loopt, mist iets unieks!

En deze editie kent uiteraard weer de mogelijkheid om samen met je hond, welk ras dan ook, mee te doen aan de ‘Jack Russel Race’. Er is een parcours uitgezet waarbij jouw viervoeter ook mee kan rennen. Dus breng je trouwe vriend mee en maak er samen een sportieve dag van.

Voor de oudere kinderen is er de klimwand, ringsteken op de een minitractor en veel leuke spelen, zoals bijlsteel hangen en quadrijden. De rondvaart op het meer met de boswachter of een ritje met de huifkar door het uitgestrekte Kuinderbos zijn ook dit jaar weer mogelijk.

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom op de locatie aan de Hopweg 21 in Bant.
De toegangsprijs voor kinderen tot en met 12 jaar is € 2,50 en voor volwassenen € 4,50.

Lionsclub Noordoostpolder

Op 12 maart tekenden provinciehoofd Wout Neutel en Lie Baars namens de Lionsclub Noordoostpolder een nieuw 3-jarig contract om samen deze mooie familiedag te blijven organiseren. 2020 is de 10e editie van deze samenwerking.

Alle scholen in Noordoostpolder worden uitgedaagd een nestkast te beschilderen als kunstobject maar ook in het teken van de natuurlijke bestrijding van de eiken processierups. Op 2e paasdag om 14.00 uur zal gedeputeerde Harold Hofstra – onder andere verantwoordelijk voor het programma nieuwe natuur in onze provincie – de winnaar bekend maken.

Tot slot, parkeren is geen probleem. Op 150 meter afstand van de hoofdingang is een parkeergelegenheid voor 400 auto’s en aan het Schoterpad een parkeergelegenheid voor 600 auto’s. Vanuit het Schoterpad wordt u met een trekker en huifwagen naar het festivalterrein vervoerd.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om van 2e paasdag een geslaagd dagje uit te maken voor het hele gezin bij Staatsbosbeheer. Voor meer informatie over de Buitendag Noordoostpolder kijkt u op www.buitendagnop.nl en volg op Facebook buitendagnop

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden