Boekenweek in FlevoMeer Bibliotheek

Foto: CPNB

Het thema van de Boekenweek 2020 is Rebellen en Dwarsdenkers’. Het Boekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay.

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

FlevoMeer Bibliotheek

De mooiste boeken vind je in de bibliotheek. Met het grote aanbod is er volop keuze voor iedereen. Tijdens de Boekenweek zijn speciale displays ingericht ter inspiratie en gemak. Ook komen er verschillende auteurs op bezoek in de bibliotheken. Zo is Bert Wagendorp aanwezig bij het Boekenweekdictee in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en Stella Bergsma vertelt over haar nieuwe boek in de bibliotheek in Zeewolde. Speciaal voor jongeren van het Almere college is Khalid Boudou te gast in de bibliotheek in Dronten. Kijk voor alle activiteiten op www.flevomeerbibliotheek.nl

Over ons

FlevoMeer Bibliotheek: waar je welkom bent, een goed gesprek kunt voeren, kennis en cultuur haalt, brengt en deelt, elkaar ontmoet en jezelf kunt zijn.

Kaarten voor lezingen tijdens de Boekenweek zijn verkrijgbaar via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalies in de bibliotheken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden