Kijk op Polder Karakter bij Nieuw Initiatief

Bronzen portret, gemaakt door Oscar Mendlik.
Foto: Manja Knoop

Na een blik op het landschap duikt ‘Nieuw Initiatief’ 14 maart in de ziel van het – al dan niet, trotse Polder Karakter.  En die “Polderpionier”, is dat inmiddels een stereotype of niet?

Zaterdagavond 14 maart in het strandpaviljoen van Netl, leemringweg 19 in Kraggenburg, geven gastsprekers cultuurhistoricus Linda van der Pol, beeldhouwer Oscar Mendlik en cabaretière Hiske Schipper hun inspirerende visie op het Polder Karakter.

Cultuurhistoricus Linda van der Pol

Linda van der Pol, geboren in Luttelgeest, gaat in 2011 van het Zuiderzee College naar Nijmegen voor een studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit. Als Cultuurhistoricus werkt ze vervolgens voor “De Groene” en het “Nederlands Instituut in Sint-Petersburg”. Sinds 2018 werkt Linda bij Investico, een platvorm voor journalistiek onderzoek.

Beeldhouwer Oscar Mendlik

Oscar Mendlik, woont in Ens en maakt portretten, figuren, objecten en buitenkunst. Het dominante thema in zijn werk is “De kracht en de kwetsbaarheid van het leven”.  Oscar maakt zijn plastieken in klei, was en gips. Het resultaat laat hij dan meestal in brons gieten.

Voor zijn sculpturen gebruikt Oscar zachte en harde steensoorten. Daarnaast ontwerpt hij voor uitvoering in staal. Voor zijn werk bestudeert hij mensen nauwkeurig, in hun doen en laten en zijn. Als nieuwkomer in de polder kijkt hij met een frisse blik naar de polderbewoners, net als Linda, die als vertrokken ex-polderbewoners ook meer beschouwend observeert.

Cabaretière en docent Nederlands Hiske Schipper

Hiske Schipper studeert in 2014 af aan de Rijksuniversiteit Groningen en staat sindsdien voor de klas als docent Nederlands aan het Emelwerda College. Relevant voor Nieuw Initiatief is dat Hiske bovendien cabaretière is, en op een vrolijke wijze de avond modereert en inspeelt op thema “het Polder Karakter”.

Wereldse Hap mee-eten

Voorafgaand kun je aanschuiven voor een Wereldse Hap gekookt door het Vrouwencentrum NOP. Op het menu staat Kazachstans. Mee-eten kan voor € 12,50 pp (opbrengst komt ten goede van het Vrouwencentrum) excl. drankjes. Aan tafel om 18.30 uur. Opgeven kan tot woensdag 11 maart via mail: [email protected] of tel: 0527-203042.

Mee-eten hoeft niet, het avondprogramma begint vanaf 20.00 uur en is gratis.

De organisatie van Nieuw Initiatief ligt bij Eva Vriend, Pim van der Maden, Bob Crébas en Nienke Feddes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden