Gedichtenwedstrijd: Verhalen om nooit te vergeten

Foto: Pixabay.com

Eens in de vijf jaar wordt er in de Noordoostpolder een gedichtenwedstrijd georganiseerd, met aandacht voor het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De aftrap van deze wedstrijd vond plaats tijdens een poëzielunch, waar ditmaal Nico Dijkshoorn te gast was.

De gedichtenwedstrijd

De gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek, ROC Friese Poort, The Read Shop Marsman, gemeente Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Comité 4 en 5 mei (bestaande uit gemeente Noordoostpolder, Raad van Kerken Emmeloord, Oranjevereniging Emmeloord en Veteranen Noordoostpolder).

Iedereen vanaf groep zes wordt uitgenodigd om een gedicht in te sturen met als thema Verhalen om nooit te vergeten. Er zijn drie verschillende categorieën, nl. leerlingen uit groep 6, 7 en 8, inwoners van 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. De gedichten kunnen tot uiterlijk 15 maart worden gestuurd naar: [email protected]

Het reglement voor deelname aan de gedichtenwedstrijd is verkrijgbaar bij The Read Shop Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en Cultuurbedrijf Noordoostpolder en is ook te downloaden van de websites van de deelnemende organisaties.

Het winnende gedicht

Een deskundige jury, bestaande uit Wiemer Haagsma, wethouder bij de gemeente Noordoostpolder, Nienke Feddes en Fokke Geert Hoekstra, stadsdichter van de gemeente Urk, beoordeelt alle inzendingen en kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei dragen de winnaars hun gedichten voor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen